Rustik Ampul Nedir?

Rustik Ampul Nedir?
Rustik Ampul Nedir?

Bilinen ampullerin aksine rustik ampuller, genellikle iç mekanlarda kullanılmak üzere üretilmiş olup çoğunlukla dekoratif amaçlı kullanılan uzun ömürlü ampul çeşididir. Bu ampuller genel olarak bal köpüğü veya şeffaf cam rengine sahip ve içerisindeki flaman telleriyle dikkat çekici bir görünüme sahiptirler. Asıl görevi aydınlatma olsa da yanmadığı zaman bile bulunduğu ortamda ilgi çekici bir hale dönüştürebilirler. Hem dış görünümü hem de enerji kullanımı ile bulunduğu ortama farklılık katabilirler.

Rustik Ampul Nerelerde Kullanılır?

Rustik ampuller genel olarak kullanıldığı ortama nostaljik bir hava katan ampul çeşitlerinden biridir. Bulunduğu ortamda farklı güzel bir görünüm sağlayarak iç mekanlarda nostaljik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Kullanışlı ışığı farklı model tipleriyle birlikte güzel bir ambiyans katarak ortamın hoş görünmesini sağlayabilirsiniz. Ev dekorasyonlarında, duvar aydınlatmalarında, otellerde, kafelerde, işletmelerde gönül rahatlığıyla farklı ve çeşitli yapılarıyla kullanılabilecek bir ampul çeşididir.

rustik-ampuk-cesitleri-buyukalpler

Rustik Ampul Çeşitleri Nelerdir?

Rustik ampul çeşitleri genellikle ampulün biçimine göre değişiklik göstermektedir. Farklı geometrik desenleri, üzerindeki işlemeleri ve içindeki flaman telleri sayesinde dikkat çekici bir görünüme sahiptirler. Çeşitleri bakımında farklı tasarım ve modellerini görebilirsiniz. Teknik özellikleri bakımından genellikle 4W ile 8W arasında çeşitleri bulunmakta olup farklı duy çeşitlerine sahiptirler. Diğer ampullere kıyaslandığında kaliteli ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Farklı kullanım ve özelliklere sahip oldukları için ihtiyacınıza en uygun olan ampulü seçmek bu durumda önem arz etmektedir. ST64 modeli en çok tercih edilen modellerden biridir. Aydınlatılacak mekanın alanına bağlı olarak en uygun rustik ampul modelini tercih edebilirsiniz.


Rustik Ampul Özellikleri Nelerdir?

Renk sıcaklığı genellikle sarı (bal köpüğü) renktir.

Uygulandığında otantik bir ortam oluşturur.

Genellikle 4W ile 6W arasında değişmektir.

Rustik Ampullerde Renk Sıcaklığı Nedir?

Rustik ampullerde en öne çıkan özelliklerden biri ışık yayılımıdır. Ağırlıklı olarak sarı renk (bal köpüğü) tonuna sahiptir ve içinde yer alan flaman telleriyle dekoratif bir görünüm kazanır. Dekoratif armatürlerle birlikte kullanıldıklarında sıcak, samimi ve rahatlatıcı bir ortam oluşturur.

Ampullerde renk sıcaklığı Kelvin (K) cinsinden ölçülür ve ampulün renk sıcaklığını belirler. Rustik ampuller genel olarak 4W veya 6W arasında değişmektir. 2700K ile 3200K arasında renk sıcaklığı arasında sarı renkte (bal köpüğü) ampullerdir.

Rustik Ampul Fiyatları

Ampul çeşitleri arasında rustik ampuller, diğer ampul çeşitlerine göre farklı bir tasarıma sahip ampullerdir. Kullanım alanları daha çok dekoratif amaçlı olup, bulundukları ortama farklı bir ambiyans sağlarlar. Sarkıt aplikler ve armatürlerde birlikte kullanılan G95 Glop Rustik Ampuller, Klasik Edison Rustik Ampuller, armut rustik ampuller en sık görülen ampul çeşitleridir. Uzun ömürlü yapısı, dekoratif özelliği ve tasarruflu oluşuyla rustik ampuller kullanım açısından vazgeçilmez bir hale gelmiştir.

En uygun fiyatlı rustik ampul çeşitlerini Büyükalpler'de bulabilir, anında avantajlı satın alabilirsiniz.

 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.