Led Ampul Çeşitleri- Nasıl Seçim Yapmalıyım?

Led Ampul Çeşitleri- Nasıl Seçim Yapmalıyım?

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen led ampulleri bugün biraz daha yakından inceleyelim. Eski tip ampul modellerinegöre daha az enerji tüketen ancak aydınlatma verimliliği daha yüksek olan ampullere led ampuller diyebiliriz. Bu başlık altında inceleyecek olursak kullanım alanlarına ve yapılarına göre farklılık göstermektedirler. Doğru seçimi yapmanız için sizlere bir kılavuz hazırlamak istedik.

 

Hangi Ampul Modelleri Nerede Kullanılır?

Led ampulleri hayatımızın her alanında kullanabiliriz. Ancak doğru seçim yapmak önemli. Mutfak, salon, koridor, işyeri, fabrikalar, dış mekanlar gibi bir çok alanda kullanılabilirler. Şimdi hangi mekan için nasıl tercih yaparız ona bakalım.

 

Mutfak İçin Led Ampul Seçimi

Amerikan mutfak tasarımına sahip mutfağınızda genel olarak aplik modelleriyle birlikte kullanabileceğiniz enerji tüketimi düşülG95 Rustik ampulya da edison rustik ampul çeşitlerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Tezgahınızın üzerine sarkıtacağınız halatlı duylara ampulleri bağlayabilirsiniz. Bu şekilde hem sıcak bir görünüm hem de şık bir tasarım oluşturmuş olacaksınız. Bu Tip tasarımlarda genel olarak edison yani armut tipi led rustikler ve G95 glop rustik ampuller kullanılır. Amber renk seçeneği olan ve dış camı renkli olan rustikler oldukça güzel bir görüntü verecektir. Cata rustik ampuller,osram rustik ampuller, uygun fiyatlı rustik ampuller bütçenize göre değerlendirilebilir.
Bizim tavsiyelerimiz şu şekilde,
Edison Rustik Led Ampul,
G95 Rustik Led Ampul,
G125 Rustik Led Ampul,

Işık seviyesini ortamınıza ve zevkinize göre ayarlayabilmek için bu ampullerin dimmerli olanlarını tercih edebilir, mutfağınıza bir adet dimmer anahtar taktırabilirsiniz. Bu sayede şık loş ortamlar hazırlayabilirsiniz. Mutfak sohbetleriniz daimi olsun, neşenizi hiç kaybetmeyin.

Tüm rustik ampul modellerimizi incelemek için tıklayabilirsiniz.

 

Koridor için Led Ampul Seçimi

Koridorunuzun uzunluğuna ve genişliğine göre led ampulseçimi yapılmalıdır. Eğer uzun bir koridorunuz varsa yüksek lümen gücüne sahip ampuller takmanız yararınıza olacaktır. Aksi halde düzgün bir aydınlatma sağlayamayabilirsiniz. Sarkıt ve aplik modelleriyle birlikte kullanarak dekoratif bir koridora sahip olabilirsiniz. İsterseniz normal askı takımlarıyla ampullerinizi takabilir, maliyet açısından ekonomik hale getirebilirsiniz. E27 duy ampuller karşımıza farklı watt değerleri ve renk seçenekleriyle çıkmaktadır. Hatta eğer tasarruf sağlamak istiyorsanız sensörlü led ampulleri kullanabilirsiniz. Bu sayede hareket algıladığında otomatik olarak yanacak ve belirli bir süre sonra sönecektir. Koridorlar için uygun led ampul modellerinden biriside şarjlı led ampullerdir. Uzun koridorlarınızda karanlıkta kalmak istemiyorsanız elektrikler gittiğinde 6 saate kadar sizlere ışık verme kapasitesi olan şarjlı led ampulleri de kullanabilirsiniz.

Salon için Led Ampul Seçimi

Salon büyüklüğünüze göre birçok seçenek arasından istediğiniz modeli bulabilirsiniz. Simit tip led ampuller, ufo ampuller, rustik ampuller, standart led ampuller bu seçeneklerden bazıları olabilir. Tam bir aydınlatma için bilmeniz gereken en önemli şey alacağınız ışığın lümenidir. Eğer çok büyük bir odaya küçük lümeni olan ampul takarsanız odanız loş kalacaktır. Çok yüksek lümeni olan led ampul takarsanız bu seferde gözünüzü çok yoracaktır.

Yatak Odası İçin Led Ampul Seçimi

Yatak odanız için düşük watt değerine sahip kumandalı rgb ampul seçebilirsiniz. Dim özelliği bulunan bu led ampullerin günışığı ve beyaz ana ışık olmak üzere rgb renkleri de mevcuttur. Normal bir ampul olarak kullanırken aynı zamanda sizlere gece lambası performası da sunabilir. Öyle ki uyumadan önce sakinleştirici müzikler dinlemeyi seviyorsanız bluetooth led ampullerde bulunmaktadır. Bir çok animasyon çeşidi ve ses bombası olması özelliğiyle uykudan önce güzel bir eşlikçi olabilir. Üstelik ışığı kapatmak için kumandayı kullanabilirsiniz. Aynı şekilde açılabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.